Ghor Trepac
" Nem vágyom úgy az emberek hódolatára, mint a többség. Szinte kielégít ahogy felhők és hegyormok csipkés fodrai hajolnak alám, a fennsíkok és a mezők vad vizekkel szabdalt végtelenjével. Miközben tűzzel, viharral játszom, felhasználva a villámlás, a szelek, és a víz energiáit. A sárkány hatalmának teljessége bennem az ember szolgálatának álcájában a közéjük vegyülő, új öntudatra ébredt rémek megfékezése."
Nem: nő
Csoport: hibridek
Születési hely, idő: Skóciában egy sziklabarlangban. 1973 márciusában. 40 évesen 30 körülinek nézek ki, a férfiak még fiatalabbnak látnak
Kinézet: 172 cm magas vagyok. Vékony, szálkásan izmos az egész testem, nőiesen kerek mellekkel, és csípővel, feltűnően hosszú, karcsú nyakkal. Arcom kissé ovális, kellemes berendezésű. szemem középzöld, tekintetemben néha talán a múltból gyökerező mélabú látszik. Pillantásom éles helyzetben annyira határozott, máskor huncut, hogy gyakran zavarba hozok másokat. Ha haraggal küzdök, szemem színe sötét zöldre vált. Hajam hosszú, dús, sötétbarna, sokat kell küzdenem vele, ha hullámosítani akarom. Néha megunom és félhosszú frizurákkal újítok.
Szeretem a sportosan elegáns viseletet, fontosabb az alkalomhoz illő kényelem, és a nőiesség, mint a divat. Fontos számomra az ápolt test. Finoman lágy, ritka illatszereket használok, amik a testemen egyediek. Éppen csak kiemelő a mindennapi sminkem, semmi extra, semmi túlzás. Ha kell munkás ruhát öltök, nem szégyellem, s örömmel verek szét falakat is, hogy a régi, valami újnak adja át a helyét.
Foglalkozás: Ingatlanügynök, belsőépítész, restaurátor
Szörny-alak: Sárkány. 2m feletti magasságot csak karcsú, hosszú nyakamnak köszönhetem Testem egyébként mozgékony, de robusztus és zömök, melyet erős rövid lábak bírnak el. Tisztás terepen futni kiváló, de nem ugrásra termett alkat. Egyensúlyozni és repülés közben irányítani a nyakamnál valamivel hosszabb farkam hivatott. Két ügyes karom van. Lábaim és karjaim is 15 cm körüli erős karmokban végződő, önmagukban is halálos, gyilkos fegyverek. A repülést hatalmas, hártyás szárnyak segítik elő. A szárnyfesztávolságom 4,5-5 méter körüli. A felszálláshoz, és a landoláshoz tehát szabad, nyílt terepre van szükségem. Testemet pikkelyek borítják, melyek a szivárvány színeiben játszanak az oldalamon, a hasamon, a mellkasomon, s a nyakam elülső, alsó részén az arany, míg a farkam hegyétől végig, felkúszva a hátamon, a nyakamon, beborítja a fejemet a nemes sárkányok fekete színe. Mellkasomon a szegycsont körül, és a hasamon a pikkelyek vastag páncéllal védenek. A többi pikkely csak fed. A pofám kissé megnyúlt, állkapcsom rettenetesen erős, fogsorom a szárazföldi nagyragadozókéra emlékeztet, négy szemfogam hosszú, kilóg a számból. Fejem búbján 4 kicsi szarvszerűen hegyes kitüremkedés van, melyekhez hasonlatosak, de kicsit nagyobbak a hátamon, a gerincemen futnak végig. A szemeim a gyíkokra jellemző függőleges pupillájúak, a zöld olyan átható árnyalatában pompáznak, hogy tekintetem tüze néhány pillanatra megbénít bárkit.
Szörny készségek: Egyik legfőbb erősségem a nagyon gyors, kitartó repülés, ügyes, fürge navigációval. Egyhuzamban több száz mérföldet vagyok képes szállni.
A levegő az elsődleges életterem, futásom termetem miatt közepesen gyors, és kevésbé kitartó. A vízben nem tudok a testemmel mit kezdeni, könnyen magába zár a mély víz, ha nem vigyázok.
Második legkülönlegesebb képességem a sárkánybegy- ahogy édesapám nevezte. A tüzet, és a villámokat képes vagyok rövid időre, maximum pár órára lenyelni, s például egy csata során visszaöklendezni, s ráköpni az ellenfelemre. A vízzel is meg tudom tenni ugyanezt, ha elég ügyes, és merész vagyok, hogy például a víz felett suhanjak kitátott szájjal. A szaglásom kiváló. A látásom éles, mint a ragadozómadaraké.
Nőies és vonzó vagyok, és ezzel tisztában lévén ennek megfelelően viselkedek. Sugárzik belőlem valami, ami a férfiakat zavarba hozza, és vonzza, s ami talán a finom intelligenciámmal, mosolygós természetemmel, ravaszkás pillantásommal lehet összefüggésben. Erősen tudok befolyásolni másokat. Szerény vagyok, de nagyon magabiztos. Gyors döntéseket hozok, az elhatározásaimat mégsem mindig követi azonnal tett, mert nagyon megfontolt vagyok, és megtervezem a dolgokat a jobb eredményért. Olvasott és művelt vagyok. Különösen kedvelem a történelmet, az európai költészetet, a szobrászatot, a tárgyalakítást természetes anyagokból. Óvatos természetemen, s félelmeimen tettekkel is segítek, mert a gyakorlást tartom a legfontosabb tanulási módszernek. Emiatt bizarr helyzetekbe, és életveszélybe keverem magam direkt. A kíváncsiságom is sodor magával, nehezen tudok magamnak ez ügyben parancsolni.
Jobban elfogadom a hibrid szörnyeket mint az embereket egy katasztrófa óta. Ugyanezért nehéz megszeretnem magamban az embert, de titkon nagyon vágyom rá. Gyűlölöm, keresem és üldözöm azóta az öntudatra ébredt rémeket.
+ Erős befolyásoló, és irányítókészség
+ Repüléssel gyors haladás, kiváló tájékozódó képesség
+ Határozottság, gyors döntőképesség
- Túlzott magabiztosság, és önmagamba vetett hit
- Zárt terekben, sűrűben, mély vízben nem tudom kamatoztatni a sárkánytulajdonságokat
- Testem nagy része hasonlóan sebezhető, mint más lényeké
~ Sűrű erdőben, vagy szűkös, zárt térben nem tudok alakot váltani, felszállni, és végzetes csapdába kerülök.
~ Mély vízbe kényszerülök és képtelen vagyok kijutni
~ Egy ellenfelemre nem bírok szellemi befolyást gyakorolni
Egy skóciai hegyen, egy sziklabarlangban láttam meg a napvilágot hibrid szülők második gyermekeként. Szüleim repülés és szabadság iránti vágya miatt az első 4 évet ott töltöttük a hegyen. Amikor a pár esztendővel idősebb testvérbátyámat iskolába kellett irtani egy kicsiny településre költöztünk. Megtanítottak nekem mindent, hogyan fogadjam el, s alkalmazkodjak az emberek világához. Ám tökéletlenségük, és gyarlóságaik hamar nyilvánvalóvá váltak számomra. A földet tönkretették, és a társadalmat elvesztegették.
Mi idilli életet alakítottunk ki magunknak, s bíztunk a hibridek hatalomra jutásában, amiért apám is sokat tett, és hamarosan a bátyám is élharcosa lett a feltörekvő mozgalomnak. A repülés vonzalmának engedve kis családunk sokat utazott az Öreg Hölgy ölén. Apám történész volt, anyám régész, és olthatatlan szeretetet hintettek el bennünk a múlt emlékeinek felkutatására, és a tárgyainak megőrzésére. Ennek is köszönhető, hogy ha meg akarok lelni valamit, vagy valakit a világban, tudom, hogyan nyomozzak utána.
Egy alkalommal aztán az erdélyi Havasokban kutattunk egy sárkány legenda után, amikor is egy véres alkonyon végzetes fordulatot vett az életem.
Hibrid apámmal, és bátyámmal tévedésből végzett egy rémvadász. Csapdába csalta őket egy sűrű erdőben, és különös kegyetlenséggel meggyilkolta mindkettőjüket.
Anyám teljesen összeomlott. Hosszú hónapokig próbálkoztam, hogy kiemeljem a letargiából, az önsajnálatból, és a gyászból. Egyesek szerint a saját fájdalmam feldolgozását vetítettem ki anyára, és a saját rehabilitációmat kényszerítettem rá. Tény, hogy ebben az időszakban indulatos, és keményen elutasító lettem, sok közeli ismerőst elmartam magunk mellől. Közben arra jutottam, hogy teljes levegőváltozásra van szüksége. Szokás szerint sokáig válogattam a lehetőségeinkből. Végül elküldtem a teljes portfólióját a világ egyik neves egyetemének igazgatójához.
Amerika kellőképpen messzi, új szellemiségű országnak tűnt, és annak is bizonyult. Az új munkakör, az egyetemi város pezsgő élete hatékony volt. Annál is jobban sikerült a tervem, mert anya a rászoruló, lelkes fiatalokkal külön foglalkozott, így hamarosan ki sem látszott a teendőkből. Míg azonban örömömre ő nyitott mások felé, én viszont nyugtalanná és zárkózottá váltam. Ha kérdezte, miért, csak azt mondtam, zavar, hogy Skócia óta nem váltott alakot. Tényleg féltettem, hogy a labilis egyensúlyából kibillen. Ellentétben vele, a viszolygásom az emberektől növekedett.
Emberi életmódomat az alkotásaik iránti rajongásom segített elviselni. Alakomat azonban már számolatlanul váltogattam. Az ürügyet szenvedélyem, a repülés szolgáltatta. Kifinomult érzékszerveimet azonban minden alkalommal zsigerből a rémek ellen fordítottam, akik helyett a véreimnek kellett kínhalált szenvedniük. Azon kaptam magam, hogy esténként egyre tovább, hajnalonként pedig mindig korábban szelem az eget.
Munkát kaptam az egyetem könyvtárában, ami új életvitelemnek köszönhetően hamar veszélybe került. Eljutottam odáig, hogy bár anyámmal akartam vitázni, a főnökömmel vesztem össze. A hibridek törekedtek a dolgokat egyenesbe hozni, az én belsőmben pedig összekuszálódott minden. Gyászolni pedig nem adtam magamnak lehetőséget. Nem tudtam mekkora hibát követek el. Egy történelmi eseményszámba menő hírben szereplő kisvárosra fókuszáltam. Araphahóban került napvilágra az első embergyilkos rémtett. A gyilkost magát pedig még csak meg sem találták. Az ő tette nyomán engedte a vérszomját szabadon a rémpáros Erdélyben, akik helyett apám, s bátyám bűnhődött. Tudtam, hogy nem történhet meg hasonló Araphahóban, ahol egy új erős kezű Marshallt avattak, de a végrehajtó hatalom még gyenge. Rémvadászoktól, kalózoktól viszont hemzseg a környék. Felmondtam, és összepakoltam. Anyámhoz az útipoggyászommal toppantam be elköszönni. Meglepetésemre megértéssel reagált. Csendesen érdeklődött, mi az ötletem a boldogulásra, és kért hogy vigyázzak magamra, gondoljak rá, mielőtt veszélybe sodrom magam. Szerintem túl emberivé vált.
- Megígérem anya!- ez volt az utolsó hazugságom felé. Elhagytam az otthonát, s azóta sem látogattam meg.
2 hónapja érkeztem, és a szimatom azt súgja, a takarítók közül többen túl gyakran járnak fel, és talán jópáran vélt vagy valós szabadságban élnek. Ami még veszélyesebbé teszi a várost az elvegyültek miatt A valódi célom miatt pedig sürgősen ki kell találnom, hogy pontosan hogyan ismerkedjek meg, és tegyek mély benyomást a város Marshalljára.
Egészséges az immunrendszerem, fertőzésekre nem vagyok fogékony. Örülnék, s titkon remélem is, hogy valaki megnyer az emberi életünknek, mert például jobban szeretem irányítani az életem, s sárkánybőrben annyira ösztönös minden tettem.
Egyenlőre az ingatlanirodámban lakom, és készülök megnyitni ügyfélfogadásra.
Szeretnék egy nagymocit és egy kocsit a munka miatt.
Play by - Famke Janssen